Sparen in het nieuwe jaar!

Nieuw Jaar goede voornemens Sparen. Net als bij alle voornemens kies iets wat bij je past dan hou je het langste vol. Verzin een spaarvorm die je leuk vindt, hier een paar tips.

Pak een papier zet er 52 vakjes op schrijf in elk vakje de nummers 1,2,3,4, etc. tot 52. En nu ga je elke week een getal afstrepen en wanneer dat je dit getal afstreep moet je het cijfer ook in geld in een spaarpot steken of op een spaarrekening boeken. Dus heb je deze week weinig te besteden streep je het getal 2 af bijvoorbeeld en stort je 2 euro naar je spaarrekening en heb je veel te besteden streep je hoger getal af en zo heel het jaar, elke week een getal met een storting. Wanneer je geen getallen meer hebt en het eind van het jaar is gekomen heb je Bingo en € 1378,- bij elkaar gespaard.

Ook een goede tip veel mensen zien hun spaarrekening. Sommige mensen vinden het leuk deze te zien groeien en motiveert het hen er nog extra erop te storten. Maar er zijn ook mensen die de rekening beter niet kunnen zien. Want als ze dan krap zitten, zijn ze geneigd het terug te storten en dat is een beetje jammer. Dus neem een spaarrekening bij een andere bank. Dan moet je er toch meer moeite voor doen om erbij te kunnen.

Salarisverhoging stort het over naar je spaarrekening

Komt je salaris binnen op de 25ste van de maand zet op die dag dan ook een automatische overboeking naar je spaarrekening. Zo betaal je je zelf als eerste om te sparen.

Doe je ergens voordeel of krijg je ander extraatje stort je voordeel/ extraatje naar je spaarrekening

Verzin een doel om te sparen helpt ook om te sparen en het vol te houden.

Spaar al je leeggoed geld (en dat van andere die het niet inleveren)

Uiteindelijk maakt het niet uit wat je spaart, maar dat je spaart. Als je iets ziet groeien in je spaarpot of op je bankrekening motiveert vaak om nog meer te sparen. Elke euro is er 1. Een heel jaar 1 euro in en pot is ook weer 52 euro op het eind van het jaar. Hou je dat 10 jaar vol heb je ook 520 euro. Succes allemaal met sparen