Besparen op het kleine kamertje

Besparingen op het kleinste kamertje de wc. Stiekem gaat daar best wel wat geld naar toe. Een lekker geurtje/geurstokjes, heerlijk zacht dik wc-papier, een hoop water dat wegstroomt etc.

Verminder allereerst je wc-papier gebruik. Vooral kinderen maar ook sommige volwassenen geven bij elke toilet bezoek een ruk aan de wc rol. Dat een flinke slinger oplevert. Wat vervolgens gewoon wordt doorgetrokken. Wat dan weer verstoppingen kan opleveren en misschien weer extra kosten om dit te verhelpen. De tip geef je wc-rol een tik voor je hem ophangt, zo rolt hij iets minder makkelijk en levert het dus een iets minder lange slinger op. Of als je der veel verder in wilt gaan. Kan je ook zeggen ik neem voor een kleine boodschap 3 a 4 velletjes, voor de grote boodschap wordt dit wat moeilijk om te tellen.

Voor wc-papier kan je kijken in de winkel waar je je prettig bij voelt. De één wil altijd 4 lagen wc-papier de ander is blij met 2 laags wc-papier. Vaak zijn de eigen merk of merkloos wc-papier het goedkoopste.

Dan de stort bak. Vaak duwen we maar wat en loopt er zo een berg water weg. Bij een plasje kun je ook je knop eens wat minder diep indrukken. Of je kan kijken of jouw stortbak is in te stellen dat je minder water verbruikt. Let zeker altijd op de knop grote en kleine behoefte.

Ongemerkt zit je soms wel een poosje op de wc als je dan ook het licht heel de tijd laat branden en het is bijvoorbeeld nog een gloeilamp vervang deze dan door led -/ spaarlamp.

Voor de luchtverfrisser heb ik ook wel een goedkope tip. Koop in de winkel een keer een flesje met essentiële olie met heerlijke geur. Als je nu elke keer als je een nieuwe wc-rol ophang, een paar (3 tot 5) druppels aan de binnenkant van je wc-rol op het karton laat vallen (niet op het wc-papier) en je hebt zo een heerlijke geur in je toiletruimte. In de wc doet citroen, sinaasappel en eucalyptus geur het, het beste.

Een mooi potje met 1 a 2 eetlepels baking soda met dezelfde 3 a 5 druppels essentiële geur erin, zorgt ook voor een lang frisse geur op het toilet en is vele malen goedkoper dan alle geurstokjes geurtjes etc.

Een oud gebruik van vroeger, een doosje lucifers op het toilet. Steek na een grote boodschap één lucifer aan, de geur is zo verdwenen. Doe dit niet met (kleine) kinderen in huis.

Het toilet zelf lekker schoonmaken met schoonmaakazijn, geen dure schoonmaakmiddelen nodig. Succes weer.